НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

08.05.2013

В Одесі з успіхом пройшов, як завжди - цікаво та різноманітно, - ХІХ Міжнародний фестиваль "Два дні - дві ночі нової музики". Прозвучали твори композиторів з 27 країн світу. Географія фестивалю цього року була розширена новими країнами-учасниками - Кореєю, Туреччиною та Бразилією. Музика України цього разу була представлена, як ніколи, широко:»»»

27.04.2013

КОМПОЗИТОРИ ЗАПОРІЖЖЯ ЗАПРОШУЮТЬ… 16 квітня Запорізький обласний осередок Національної Спілки композиторів України запропонував слухачам свою першу програму – «КОМПОЗИТОРИ ЗАПОРІЖЖЯ ЗАПРОШУЮТЬ…» Про цю подію напередодні йшлося на прес-конференції в облдержадміністрації, написано статті на шпальтах провідних газет міста. На зустріч з музикою запорізьких авторів були запрошені голови найбільш споріднених творчих спілок міста – поет Григорій Лютий від Національної»»»

26.04.2013

ВІДКРИТТЯ І ВРАЖЕННЯ ПенtаTONу-2013. У квітні в Миколаєві відбувся сьомий Міжнародний конкурс молодих композиторів ПенtаTON. Знаменно, що конкурс увійшов у склад членів Міжнародної асоціації «Нова музика», що дозволило цього року створити Міжнародний сумісний проект (network). В журі ПенtаTONу увійшли вперше зарубіжні представники – композитори Габріелла Бруннер (Швейцарія) і Одея Ніні (США), що стало можливим завдяки »»»

23.04.2013

АВТОРСЬКИЙ КОНЦЕРТ ВІКТОРА ТЕЛИЧКА. З великим успіхом у залі Закарпатської філармонії в рамках ІІ міжнародного фестивалю "Музика без кордонів" 16 квітня 2013 р. відбувся авторський концерт композитора, піаніста, педагога, заслуженого діяча мистецтв України, голови Закарпатської організації Національної»»»

19.04.2013

ПАМ"ЯТІ ВАЛЕНТИНА БІБІКА ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ. В 10 річницю від дня смерті видатного українського композитора Валентина Савича Бібіка у Харкові, на батьківщині композитора, де написано більшість творів з його багатої спадщини, відбулося відкриття меморіальної дошки на будинку по вул. Чайковського, 16, в якому з 1980 по 1994 рік жив митець. На відкритті дошки були присутні представники»»»

14.04.2013

«Дні Миколи Лисенка у Полтаві-2013» - вже традиційні у нашому місті музичні події. Кожна з них має своє неповторне творче обличчя, свою ауру, вміщує особливу родзинку або відкриває нові імена. Цього року було запропоновано п’ять творчих зустрічей. Перша з них – 22 березня, саме в день народження засновника української професійної композиторської школи – Миколи Лисенка. У полтавській дитячій музичній школі №1 імені Платона Майбороди, якій в цьому році виконується 75 років, відбувся »»»

08.04.2013

Завершилися "ДНІ АЗЕРБАЙДЖАНСЬКОЇ МУЗИКИ В УКРАЇНІ", що проходили в Києві з 1 по 5 квітня. У двох концертах - камерному та симфонічному - була представлена широка панорама музичного мистецтва Азербайджану: від творів класиків ХХ ст. Фікрета АМІРОВА та Кара КАРАЄВА - до найновішіх опусів Франгіз АЛІЗАДЕ, Рауфа АЛІЄВА, Азера ДАДАШЕВА, »»»

27.03.2013

Відзначення 171-го дня народження Миколи Віталійовича Лисенка відбувалося 22 березня, можна сказати, у екстремальних умовах. Снігова хуртовина охопила весь Київ міцними обіймами, однак це не завадило найвідданішим шанувальникам українського класика з Національної Спілки композиторів України та Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського на чолі з Першим заступником Міністра культури України Т.Г.Коханом традиційно покласти квіти »»»

23.03.2013

Ювілейний цикл авторських концертів відомого українського композитора, заслуженого діяча мистецтв, професора Харківського університету мистецтв ім. І.П. Котляревського Анатолія Павловича Гайденка продовжився 9 березня 2013 р. в концертній залі Національного»»»

17.03.2013

ШАНОВНІ ВІДВІДУВАЧІ НАШОГО САЙТА! Активовані НОВІ сторінки фрагментів з творів українських сучасних композиторів! Ви можете познайомитись з фрагментами або частинами з творів В.ГУБИ, Ю.ГОМЕЛЬСЬКОЇ, А.ЗАГАЙКЕВИЧ, В.ЗУБИЦЬКОГО, В.ПОЛЕВОЇ, Є.ПЕТРИЧЕНКА, В.РУНЧАКА, Б.ФРОЛЯК, О.ЩЕТИНСЬКОГО, Л.ЮРІНОЇ.»»»