НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

08.11.2013

В неділю, 10 листопада 2013 р., в Малому залі Національної музичної академії ім. П. Чайковського (вул. Городецького, 1 - 3/11) відбудеться КОНЦЕРТ Камерного хору "Хрещатик", присвячений 100-річчю НМАУ та 20-річчю Закарпатської організаціїї НСКУ. В програмі - хорові твори закарпатських композиторів Василя Гайдука, Володимира»»»

24.10.2013

У Кракові 10 -13 жовтня відбулася чергова 31-а Асамблея міжнародної конфедерації електроакустичної музики, CIME, що супроводжувалася низкою концертів електроакустичної »»»

27.09.2013

В Києві розпочався ХХIV Міжнародний фестиваль "Київ Музик Фест-2013". Концерт-прелюдія фестивалю " Сучасна музика.Точки зору" в залі Національної академії мистецтв України репрезентував твори Альфреда Шнітке (Росія), Дьордя Лігеті (Угорщина), Артюра Онеггера (Франція), Арво Пярта (Естонія), Валентина Сильвестрова»»»

14.09.2013

В столиці України розпочався музичний фестиваль "ДНІ МУЗИКИ МИРОСЛАВА СКОРИКА", присвячений 75-річчю видатного українського композитора, Героя України, народного артиста України, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, академіка Мирослава СКОРИКА. Протягом місяця на головних музичних сценах Києва - у Національній Опері України ім.Т.Г.Шевченка, Національній філармонії України, Національній музичній академії України ім. П. І. Чайковського, Національній академії мистецтв України, - пройдуть концерти, спектаклі, імпрези за участю відомих українських виконавців, провідних колективів, музикантів зі світовим визнанням »»»

21.07.2013

В липні 2013 р. видатному українському композитору, Герою України, народному артисту України, лауреату Національної премії України імені Тараса Шевченка, академіку МИРОСЛАВУ МИХАЙЛОВИЧУ СКОРИКУ виповнилося 75 років! Щиро вітаємо нашого дорогого колегу, від усього серця бажаємо міцного здоров"я та нових музичних одкровень і досягнень! Читайте перше інтерв"ю ювіляра - Лесі Олійник»»»

13.06.2013

«ІЗ ЯНГОЛОМ НА ПЛЕЧІ»… МУЗИКА МИРОСЛАВА СКОРИКА В ПРОГРАМІ КОМПОЗИТОРІВ ЗАПОРІЖЖЯ – таку назву мав симфонічний концерт, що відбувся в Запорізькій філармонії 7 червня 2013 року, на якому »»»

02.06.2013

23 травня голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов урочисто вручив Мистецьку премію «Київ». Уже традиційно вручення відбувається напередодні святкування Дня Києва. Переможці отримали дипломи, нагрудні знаки та грошові премії. »»»

01.06.2013

Фестиваль «Тьомкінські дні-2013 у Кременчуці» - перше масштабне музично-театральне дійство, що відбулося 18-19 травня і було присвячене всесвітньовідомому композитору із Кременчука – Дмитру Тьомкіну, володарю чотирьох Оскарів та 22-х номінацій на цю найпрестижнішу нагороду у кіномузиці, а також кількох інших міжнародних нагород. Фестиваль відбувся за фінансової підтримки управління культури Полтавської обласної державної адміністрації (начальник – Г. І. Фасій), а його організатори – Кременчуцьке міське управління культури і туризму, Полтавський обласний осередок Національної Спілки »»»

27.05.2013

Фестивальна мапа України розширилася у східному напрямку – в Донецьку завдяки зусиллям і спільній роботі Донецької облдержадміністрації, Управління культури і туризму та двох творчих спілок – Донецької організації Національної Спілки композиторів України та Донецького відділення Національної всеукраїнської музичної спілки - народився міжнародний фестиваль-конкурс сучасного музичного мистецтва “Donbas Modern Music Art”. Величезний промисловий мегаполіс, футбольна столиця України врешті повернувся обличчям до надбань світової нової музики, віддавши їй кращі зали і концертні майданчики міста, гостинно прийнявши учасників фестивалю з Польщі, Австрії, Німеччини, Швеції, Японії, а також з різних міст»»»

09.05.2013

У Києві по вул.Пушкінській, 8, відкрито меморіальну дошку пам"яті видатного українського композитора-пісняра, талановитого поета, народного артиста України, Героя України Олександра Івановича БІЛАША. О.І.Білаш був засновником і першим Головою Київської організації»»»